Wat zijn de mogelijkheden voor gitaarles?

Als je gitaar wilt leren spelen, dan kun je beginnen met een akkoordentabel en een methode voor zelfstudie. Zo’n methode is te koop in de muziekhandel, maar ook online zijn er mogelijkheden. De basis voor het spelen van gitaarakkoorden of de wijze waarop je kunt tokkelen krijg je met zo’n methode wel mee.

Op les gaan
De zelfstudie-boeken kunnen je een eind op weg helpen, maar er zitten ook nadelen aan. Allereerst moet je beschikken over de nodige zelfdiscipline. Niet alles leer je goed uit een boek. Denk aan: technieken hoe je de gitaar het beste kunt vasthouden, hoe je het beste met je linkerhand de hals van de gitaar vasthoudt, zodat je de fretten goed kunt indrukken en hoe je met je rechterhand de snaren bespeelt. Wil je echt vooruitgang maken dan kun je waarschijnlijk beter gitaarles bij een gitaarleraar gaan volgen.

Muziekschool
Je kunt gaan informeren bij de muziekschool bij jou in de buurt. Er worden ongetwijfeld gitaarlessen gegeven. Vaak kun je met de betreffende gitaarleraar afstemmen welk soort muziek je wil gaan bespelen. Klassiek of jazz, het is toch net even anders. De leraar kan je houding meteen corrigeren als dat nodig is en laat je in een voor jou haalbaar tempo de stof doornemen.

Particuliere gitaarleraar
Geen muziekschool bij je in de buurt, of geen gitaarleraar op de momenten dat jij les zou kunnen volgen? Er bestaat ook de mogelijkheid een particuliere gitaarleraar te zoeken. De lessen volg je dan bij zo’n leraar thuis. Omdat je het lesprogramma en de frequentie waarin je les wil met zo’n leraar misschien gemakkelijker afstemt, kan dit voordelen hebben. Geen muziekschool of leraar in de buurt? Als je in een band speelt met ervaren gitaristen,dan kun je van hen ook heel wat opsteken.